Ρυζόγαλο χωρίς ζάχαρη

 

Από τα γλυκά που σίγουρα έχεις δοκιμάσει σαν παιδί είτε από τα χέρια της γιαγιάς, είτε αγορασμένο από την «Εβγα» της γειτονιάς. Από εκείνα τα γλυκά που κάποτε τα περίμενες πως και πως, μια και οι επιλογές ήταν τότε λιγοστές. Από εκείνα, που σίγουρα θα θυμάσαι όσα χρόνια κι αν περάσουν.  Ρυζόγαλο λοιπόν όπως παλιά. Κι αν το φοβάσαι γιατί θα σε γεμίσει θερμίδες σου έχω τη λύση.

Υλικά
1 λίτρο γάλα light
1 φλιτζάνι ρύζι
4 κ.σ. στέβια (αναλογίας 1:1)
2 κ.σ. κορν φλάουρ
2 βανίλιες

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε το ρύζι. Το μισοβράζουμε με δύο φλιτζάνια νερό. Όταν έχει πιεί το περισσότερο νερό,
προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.  Αφήνουμε να βράσει για 15 περίπου λεπτά ακόμα, μέχρι να χυλώσει το ρύζι.  Ρίχνουμε τη στέβια, τις βανίλιες και διαλύουμε το κορν φλάουρ σε δύο κ.σ. νερό. Το προσθέτουμε στο μείγμα του γάλακτος. Αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε σε μπωλάκα και αφήνουμε να κρυώσει. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με κανέλλα.

Το ρυζόγαλο δεν πρέπει να πήξει όσο το έχουμε στην κατσαρόλα. Θα πήξει μόνο του όταν κρυώσει στα μπωλάκια.

*   Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πλήρες γάλα και κρυσταλλική ζάχαρη, αν προτιμάς.
** Μπορείς να αρωματίσεις με μαστίχα. Τρία δάκρυα μαστίχας, χτυπημένα με λίγη ζάχαρη στο γουδί, είναι αρκετά για να αρωματίσουν το γλυκό σου.

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: Υποβολή Συνταγής, http://delicieuses.forumotion.net/t3694-topic.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Τσουρέκια χωρίς ζάχαρη στον…
  2. Βrownies χωρίς ζάχαρη!/ Sugarfree brownies
  3. Κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
  4. Κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη