Σπαγγέτι πικάντικο με σκόρδο.
Πολύ γρήγορη και εύκολη μακαρονάδα, με πικάντικο, μεσογειακό χαρακτήρα και άρωμα σκόρδου. Δοκιμάστε την και δεν θα μετανιώσετε.
Προετοιμασία: 4 λεπτά
| Μαγείρεμα: 10 λεπτά
| Σύνολο: 14 λεπτά
Συνταγή για: 4 μερίδες
Διατροφικά στοιχεία για 1 μερίδα = 270γρ.
Θερμίδες: 640 | Λιπαρά: 30gr
Υλικά:
Σπαγγέτι:
500 γρ.
Ψιλοκομμένο σκόρδο:
4 σκελίδες
Ψιλοκομμένο μαϊντανό:
2 κουταλιές
Κομμένα κόκκινα τσίλι:
1 – 2 (χωρίς τα σπόρια)
Ελαιόλαδο:
1/2 κούπα
Αλάτι:
όσο χρειάζεται
Οδηγίες:
1. Βράζετε το σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες.
2. Εν τω μεταξύ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σε πολύ χαμηλή φωτιά σοτάρετε το σκόρδο, το μαϊντανό και το τσίλι (προσοχή να μην μαυρίσει το σκόρδο).
3. Βγάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε 2 – 3 κουταλιές από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και αλατίζετε.
4. Στραγγίζετε τα μακαρόνια, βάζετε σε πιατέλα, ρίχνετε τη σάλτσα και ανακατεύετε. Σερβίρετε αμέσως.
Μαγειρεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2010
από την