Τα πιο νόστιμα σπιτικά Κρουασάν

 

Την συνταγή αυτή την έχω πάρει από την αδερφή μου Daca. Υπέροχα και νόστιμα σπιτικά κρουασάν στα οποία κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί :)

image

image

Υλικά

650 γρ. αλεύρι για όλες της χρήσης
200 ml. ξινόγαλα
200 ml. γάλα
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ.ζάχαρη
2 κροκάδια
10 γρ. μαγιά (1 φακελάκι)
250 γρ. παγωμένο βούτυρο

Προετοιμασία

image

Μέσα σε χλιαρό γάλα βάζετε ένα κ.γ ζάχαρη και την μαγιά για να φουσκώσει. Με τα υπόλοιπα υλικά,εκτός το βούτυρο,φτιάχνετε μια μαλακή ζύμη. Χωρίστε την ζύμη σε 8 μπαλίτσες και ανοίξετε την κάθε μια ξεχωριστά σε μέγεθος περίπου ενός πιάτου 24 εκατοστά. Τρίβετε στον τρίφτη το παγωμένο βούτυρο σε κάθε ζύμη και τοποθετείτε την μία πάνω στην άλλη. Μετά την διαδικασία αυτή αφήνετε να ξεκούραστη η ζύμη για ενάμιση ώρα. Η κορυφή δεν πρέπει να έχει βούτυρο.

Όταν ξεκουραστεί η ζύμη την ανοίγετε σε στρογγυλό σχήμα πάχους περίπου 5 χιλ. Κόβετε την ζύμη σε τρίγωνα και τα τυλίγεται σε κρουασανάκια. Πριν το ψήσιμο αλείφετε τα κρουασανάκια με το αυγό.

Ψήνετε τα κρουασάν σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για μισή ώρα.

Αυτή είναι μια cache (αποθηκευμένη) εκδοχή της σελίδας από την πηγή: Μυρωδιές και νοστιμιές, http://mirodieskainostimies.blogspot.com/2013/04/blog-post_11.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Εύκολα σπιτικά κρουασάν
  2. Πτι φουρ σπιτικά και νόστιμα
  3. Σιροπιασμένα κρουασάν μήλου
  4. Κρουασάν σε 5 λεπτά

Τι αναζητούν οι επισκέπτες σ αυτή τη συνταγή:

  • turkikessintageskruasan