Κρέμα ραδικιών,…

 
image

1κ ραδίκια
500γρ μύδια
500γρ κυδώνια
10 χτένια
100ml ελαιόλαδο
500ml νερό
4 πορτοκάλια
20ml χυμό λεμόνι
40 γρ άνηθο
3γρ αγάρ
30γρ ζάχαρη
2γρ κιτρικό οξύ
αλάτι

Πολτοποιούμε τα ραδίκια με τα 500ml νερό, τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο, σουρώνουμε καλά προσθέτουμε το αγάρ και βράζουμε τον ζωμό ραδικιών, διορθώνουμε την γέυση με άλατι και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει ομογενωποιούμε το ελαιόλαδο στην γιέλη ραδικιών με ένα blender.
Παίρνουμε τον χυμό από 1 πορτοκάλι τα ξύσματα από όλα τα πορτοκάλια και τα ανακατεύουμε  με το κιτρικό οξύ και την ζάχαρη. Φιλετάρουμε τα υπόλοιπα πορτοκάλια και τα βυθίζουμε στον χυμό εμποτιζοντάς τα στο gastrovac.
Αχνίζουμε τα μύδια, σωτάρουμε ελαφρά τα χτένια, ανοίγουμε τα κυδώνια στάζουμε 2 σταγόνες χυμού λεμονιού στο καθένα και στήνουμε το πιάτο μας.

Η σελίδα δείχνει cache εκδοχή (στιγμιότυπο) περιεχομένου συνταγής από το public domain: http://greekgastronomia.blogspot.com/2012/11/blog-post.html. – Μεταβείτε στην πηγή με το σύνδεσμο: Διασκεδάζοντας την Ελληνική Κουζίνα http://greekgastronomia.blogspot.com/2012/11/blog-post.html.

Πριν αλλάξετε σελίδα…
Μπορεί να βρεθήκατε εδώ, αλλά είναι σίγουρο -πιστεύουμε- πως υπάρχουν συνταγές απολύτως σχετικές μ αυτό που ψάχνετε! Πάρτε ιδέες για μια παραλλαγή, ή, εμπνευστείτε για κάτι λίγο διαφορετικό σήμερα!
Διαλέξτε ποιά σας ενδιαφέρει περισσότερο και δείτε:

  1. Ριγανάδα & Κρύα…
  2. Ντολμαδάκια,…
  3. ΠΑ’Ι’ΔΑΚΙΑ…
  4. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ…