Αρωματικο,γευστικο κεικ με ολοκληρα κερασια κομποστας λουσμενο με μια διαφορετικη σωςαπο κερασια και κοκκινο γλυκο κρασι.Απολαυστε το!!! ΥΛΙΚΑ125 γρ.βουτυρο αγελαδος κομμενο σε κυβους σε θερμοκρασια δωματιου395 γρ.ζαχαρη (2 φλ.τσαγιου)4 αυγα σε θερμοκρασια δωματιου200 ml κρεμα γαλακτος1 μπαστουνακι βανιλια50 ml λικερ κερασι 250 γρ.φαριν απ3 κ.γλυκου μπεικιν παουντερ200 γρ.κερασια κομποστας ολοκληραΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ140 γρ.κερασια κομποστας πολτοποιημενα80 ml κοκκινο ημιγλυκο η’γλυκο κρασι1 κ.σουπας μελι (αναλογα το ποσο γλυκια θελετε την σως)1 κ.γλυκου κορν φλαουρΕΚΤΕΛΕΣΗΧτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο να αφρατεψει,και προσθετουμε την ζαχαρη διαδοχικα και ενα ενα τα αυγα. Στην συνεχεια προσθετουμε τα σπορακια της βανιλιας αφου χαραξουμε με μαχαιρι κατα μηκος την βανιλια, συνεχιζοντας το χτυπημα .Σταματαμε το χτυπημα και προσθετουμε το αλευρι με την κρεμα γαλακτος το λικερ ανακατευοντας πια με πλαστικη σπατουλα.
Μαλακα μπισκοτα με μαρμελαδα και επικαλυψη σοκολατα γαλακτος ενας πραγματικα υπεροχος συνδυασμος που θα ξετρελανει μικρους αλλα και μεγαλους..Μοιαζουν αρκετα σε γευση με τα choco orange Παπαδοπουλου.Απολαυστε τα!!! ΥΛΙΚΑ (40 μπισκοτα περιπου)120 γρ.βουτυρο αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου κομμενο σε κυβους200 γρ.ζαχαρη2 αυγα σε θερμοκρασια δωματιου200 γρ.αλευρι για ολες τις χρησεις2 κ. γλυκου γεματα μπεικιν παουντερΜαρμελαδα της αρεσκειας σας απο 1 κ.γλυκου σε καθε μπισκοτο340 γρ.κουβερτουρα γαλακτοςΕΚΤΕΛΕΣΗΒαζουμε στον καδο του μιξερ βουτυρο ζαχαρη αυγα και τα χτυπαμε ολα μαζι πολυ καλα μεχρι να ενωθουν τα υλικα και γινουν μια ενιαια μαζα
Ενα υπεροχο πεντανοστιμο Κυριακατικο και οχι μονο,μαμαδιστικο φαγητογια ολη την οικογενεια,τους φιλους που θα αφησει τις καλυτερες γευστικες εντυπωσεις!!!Απολαυστε το!!! ΥΛΙΚΑ3 κιλα κοκορα χωριατικο κομμενο σε μεριδες2 ξερα μεγαλα κρεμμυδια ψιλοκομμενα3 σκ.σκορδου ψιλοκομμενες3 ντοματες ωριμες κομμενες σε μικρα καρε η’μια συσκευασια κονκασε1 κ.σουπας παστα ντοματας2 πρεζες κανελα τριμμενη1 πρεζα γαρυφαλλο τριμμενο1 πρεζα μπαχαρι τριμμενοΑλατιΦρεσκοτριμμενο πιπερι1 κ.γλυκου ζαχαρη1/2 φλ.τσαγιου ελαιολαδο1 φλ.τσαγιου κοκκινο κρασι1-2 πακετα χοντρα μακαρονια Νο3Κεφαλοτυρι η’μυζηθρα ξερη τριμμενη για τα μακαρονιαΕΚΤΕΛΕΣΗΣε φαρδια κατσαρολα ζεσταινουμε το ελαιολαδο και σωταρουμε λιγα λιγα τα κομματια του κοκορααφου τον εχουμε πλυνει και σκουπισει πολυ καλα απο τα νερα του, να παρουν ενα ωραιο ροδινο χρωμακαι τα αφαιρουμε σε πιατελα.
Ευκολα,γρηγορα και πεντανοστιμα γεμιστα σφολιατινια για τις ωρεςπου χρειαζομαστε ενα ευκολο και γρηγορο γλυκο για την οικογενεια η’ακομα και για απροσμενους επισκεπτες.Μια γεμιση με υλικα που αγαπαμε πολυ και που ταιριαζουν απολυτα μεταξυ τους.Απολαυστε τα!!! ΥΛΙΚΑ1 φυλλο σφολιατας200 γρ.κουβερτουρα γαλακτος100 γρ.φουντουκια χονδροκομμενα1 μπανανα λιωμενηΞυσμα απο 1 μικρο πορτοκαλιΑχνη για πασπαλισμαΕΚΤΕΛΕΣΗΣε μπεν μαρι λιωνουμε την κουβερτουρα και την αφαιρουμε απο την φωτια.Προσθετουμε την λιωμενη μπανανα,το ξυσμα πορτοκαλιου,τα φουντουκια ανακατευουμε και αφηνουμε να πεσει η θερμοκρασια.
Ξεχωριστη Βασιλοπιτα απιστευτα αρωματικη και γευστικη.Δοκιμαστε την!!! ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ250 γρ.βουτυρο αγελαδος σε θερμοκρασια δωματιου4 αυγα σε θερμοκρασια δωματιου2 νεροποτηρα ζαχαρηΞυσμα απο 4 μανταρινια1/2 νεροποτηρο γαλα συμπυκνωμενο και το υπολοιπο μισο του ποτηριου χυμο μανταρινιων2/3 κρασοποτηρου ουισκι500 γρ.φαριν απΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ400 ml χυμο μανταρινιων100 γρ.βουτυρο αγελαδος2 αυγα4 κ.σουπας κορν φλαουρ διαλυμενο με 3 κ.σουπας νερο1/2 φλ.τσαγιου ζαχαρη (160 γρ.)150 γρ.κουβερτουρα ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ400 ml κρεμα γαλακτος250 γρ.κουβερτουρα μαυρη250 γρ.κουβερτουρα γαλακτος1 πρεζα αλατι1 κ.σουπας βουτυροΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚΧτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο μεχρι να αφρατεψει. Προσθετουμε διαδοχικα ζαχαρη και ενα ενα τα αυγα, κατοπιν το ξυσμα μανταρινιων με το ουισκι,χτυπαμε συνεχομενα το μιγμα, και τελος προσθετουμε διαδοχικα το αλευρι με το αναμεικτο γαλα και τον χυμο μανταρινιων.