Ο Μάιος είναι η καλύτερη στιγμή της φράουλας και ο μαναδικος μήνας που την καταναλώνω σε μεγάλες ποσότητες, δοκιμάζοντας διάφορα .. Αρχές Ιουνίου και περί τα τέλη Μαΐου είναι η εποχή για να τις κάνω μαρμελάδα.Τώρα όμως που είναι ιδανικά ζουμερές και γλυκιές μου αρέσουν πιο πολύ από όλα φρέσκιες μέσα σε διάφορες τύπου κρέμες. Η αγαπημένη μου γεύση είναι να τις ανακατεύω απλά με σαντιγί κι αν υπάρχει πρόχειρο να τους ρίχνω καβουρντισμένο αμυγδαλο.
Μόνο με 3 υλικά!ΥΛΙΚΑ 230 γρ μπισκότα τύπου oreo με βανίλια (1 πακέτο) 1 κ γλυκού μπέικιν 200 γρ κρέμα καρύδας Επάλειψη :Νηστισιμη πραλινα φουντουκιού Κρέμα αμυγδάλου και φιλέ αμυγδάλου (προαιρετικά) Θρυματιζουμε στο μουλτι τα μπισκότα Σε μπολ τα ανακατεύουμε με σπάτουλα με το μπέικιν και την κρέμα καρύδας. Στρώνουμε με αντικολλητικο χαρτί μια μικρή μακρόστενη φόρμα κέικ και στρώνουμε το μιγμα.
Υλικά 250 γρ. αλεύρι 170 γρ. βούτυρο 1 κρόκος αυγού 5 κ.σ
Σημείωση: πρόκειται για τα κρεμμύδια νέας σοδειάς που άρχισαν να εμφανίζονται τώρα στην αγορά και είναι φρέσκα και τρυφερά. Χρησιμοποίησα εκείνα τα μεγάλα τα άσπρα που είναι και γλυκά. Πιστεύω όμως ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα άλλα τα κοκκινοπά αρκεί να είναι μεγάλα.ΥΛΙΚΑ:7 μεγάλα κρεμμύδια λευκά1 μελιτζάνα1 κολοκυθάκι1 φλιτζάνι ρύζι για γεμιστά100 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη3-4 ντομάτες περασμένες στο μούλτι5 κλωνάρια δυόσμο2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ελαιόλαδο, αλάτι(λίγο λόγω τυριού), πιπέριΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:Κόβουμε με προσοχή τα ριζίδια που είναι στη μύτη του κρεμμυδιού και σε τομή επίπεδη για να στέκονται όρθια.
Σημείωση: χρησιμοποίησα το γκριλ και ένα πολύ ξέβαθο σχεδόν επίπεδο ταψί.ΥΛΙΚΑ:2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες 2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες (τώρα είναι ακριβά και στη θέση τους έβαλα πάλι μελιτζάνες που τις είχα πάρει φθηνά) 2 πιπεριές Φλώρινας κομμένες σε λωρίδες 2 καρότα μεγάλα κομμένα σε λωρίδες 2 κρεμμύδια μεγάλα σε φέτες 250 γραμμάρια μανιτάρια πλευρότους αλάτι και μαύρο πιπέριΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣ1 φλυντζάνι ελαιόλαδο 1-2 λεμόνια χυμό 2-3 σκελίδες σκόρδο λυωμένο φύλλα βασιλικού θυμάρι ή θρούμπιΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:Ψήνουμε τα λαχανικά και τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε σε πυρέξ αφού τα αλατοπιπερίσουμε. Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά να ανακατευτούν καλά και με ένα κουτάλι περιχύνουμε με το μείγμα τα λαχανικά.