ΤΡΟΥΦΕΣ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΣΕ 10″ΛΕΠΤΑ❤️ΥΛΙΚΑ1 κουτί τυρί σε κρέμα 200gr1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ 200 gr1 φακελάκι στιγμιαίο καφέ καπουτσίνο3 κουταλιές του γλυκού Nescafe4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνησχεδόν γεμάτο 1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό νερό.κακάο για το τύλιγμαΕΚΤΕΛΕΣΗΣε μπλέντερ διαλύστε τα μπισκότα για να γίνουν σκόνη.Σε σχεδόν γεμάτο χλιαρό νερό φλιτζάνι του τσαγιού διαλύετε τους καφέδες και το ρίχνετε μέσα στα μπισκότα. Στην συνέχεια ρίχνετε την ζάχαρη άχνη την κρέμα τυριού και ανακατεύετε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά καλά, Με καθαρά χέρια φτιάχνετε μπαλίτσες, σε ένα σκεύος καλύπτεται με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας, βάζετε μπαλίτσες μέσα και ρίχνετε από πάνω με σιτα κακάο και πασπαλίζετε από πάνω τις τρούφες κουνάτε το σκεύος δεξιά και αριστερά με μικρές κινήσεις και ρολαρετε μέχρι να καλυφθούν όλες οι τρούφες τιραμισού με το κακάο, βάζετε σε χαρτάκια και μετά στο ψυγείο να παγώσουν και σερβίρετε !Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook
Ο Μάιος είναι η καλύτερη στιγμή της φράουλας και ο μαναδικος μήνας που την καταναλώνω σε μεγάλες ποσότητες, δοκιμάζοντας διάφορα .. Αρχές Ιουνίου και περί τα τέλη Μαΐου είναι η εποχή για να τις κάνω μαρμελάδα.Τώρα όμως που είναι ιδανικά ζουμερές και γλυκιές μου αρέσουν πιο πολύ από όλα φρέσκιες μέσα σε διάφορες τύπου κρέμες. Η αγαπημένη μου γεύση είναι να τις ανακατεύω απλά με σαντιγί κι αν υπάρχει πρόχειρο να τους ρίχνω καβουρντισμένο αμυγδαλο.
Τούρτα κορμός κατσαρόλας Θεικός !!!!ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗΒάζουμε σε φόρμα μακρόστενη που θα συναρμολογησουμε τον κορμό διάφανη μεμβράνηΒάζουμε στο πάτο και πλαγια μπισκοτα πτι μπερΚάνουμε την κρέμα πατισερι με:1 λιτρο γάλα κρυο120 γρ κορν φλαουρ100 γρ ζάχαρη125 γρ σοκολάτα2 κ.σ. βούτυροΌλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει βράσει και να δέσει το μίγμα μαςΟταν την κατεβαζουμε σπαμε μεσα 1 πακετο μπισκοτα πτι μπερ. Την ανακατευουμε ελαφρώς από κάτω προς τα πάνω.Ρίχνουμε το μάγμα μας στην φόρμα που εχουμε στρώσει τα μπισκότα.
Μόνο με 3 υλικά!ΥΛΙΚΑ 230 γρ μπισκότα τύπου oreo με βανίλια (1 πακέτο) 1 κ γλυκού μπέικιν 200 γρ κρέμα καρύδας Επάλειψη :Νηστισιμη πραλινα φουντουκιού Κρέμα αμυγδάλου και φιλέ αμυγδάλου (προαιρετικά) Θρυματιζουμε στο μουλτι τα μπισκότα Σε μπολ τα ανακατεύουμε με σπάτουλα με το μπέικιν και την κρέμα καρύδας. Στρώνουμε με αντικολλητικο χαρτί μια μικρή μακρόστενη φόρμα κέικ και στρώνουμε το μιγμα.
Λαμπρόψωμο-Λαμπροκουλούρα (Γιορτινό Πασχαλινό Ψωμί)για την ημέρα της Ανάστασης!!!!Tο Λαμπρόψωμο-Λαμπροκουλούρα είναι ένα γιορτινό Πασχαλινό ψωμί που φτιάχνεται την Μ.Πέμπτη και κόβεται την ημέρα της Ανάστασης!! Είναι κάτι μεταξύ τσουρεκιού και ψωμιού αλλά δεν είναι γλυκό!Υλικά100 γρ αλεύρι για τσουρέκι1 κτσ ζάχαρη150 γρ γάλα(σε θερμοκρασία δωματίου)9 γρ ξηρή μαγιά———————————————400 γρ αλεύρι για τσουρέκι150 γρ γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)70 γρ λιωμένο βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου)1 κτγ αλάτι1/2 κτγ γλυκάνισο1/2 κτγ μαχλέπι——————————————–1 αυγόΣουσάμι——————————————-24 εκ.ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ –> https://youtu.be/iDaXXZ5h-y8 Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο Facebook