Μοιραστείτε τοΥλικά για περίπου 25 τυρόπιτες250 γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα200 γρ γιαούρτι πρόβειο ή στραγγιστόγια τη γέμιση150γρ ανθότυρο200 γρ φέτα1 κρόκο αυγού με λίγο νερό για το άλλειμασουσάμιΣτον κάδο του μίξερ με το γάντζο ρίχνουμε το βούτυρο και λίγο από το αλεύρι και αρχίζουμε το ζύμωμα. Σταδιακά προσθέτουμε το αλάτι, τη σόδα,το γιαούρτι και το υπόλοιπο αλεύρι.Ζυμώνουμε μεχρι να έχουμε μία πολύ μαλακή και εύπλαστη ζύμη.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με ένα πιρούνι. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης, σε μέγεθος ανάλογα πόσο μεγάλες θέλουμε να γίνουν οι τυρόπιτες μας, τα ανοιγουμε με την παλάμη μας ώστε να γίνουν κύκλος και γεμίζουμε με τα τυριά.Βάζουμε τις πίτες σε ταψί με λαδόκολλα από πάνω τις περνάμε ένα πινέλο με τον κρόκο που έχουμε διαλύσει σε λιγο νεράκι και στο τέλος πασπαλίζουμε με το σουσάμι.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 0c για περίπου 20 λεπτά.Αυτές οι τυρόπιτες είναι συγκλονιστικές.
Ο Μάιος είναι η καλύτερη στιγμή της φράουλας και ο μαναδικος μήνας που την καταναλώνω σε μεγάλες ποσότητες, δοκιμάζοντας διάφορα .. Αρχές Ιουνίου και περί τα τέλη Μαΐου είναι η εποχή για να τις κάνω μαρμελάδα.Τώρα όμως που είναι ιδανικά ζουμερές και γλυκιές μου αρέσουν πιο πολύ από όλα φρέσκιες μέσα σε διάφορες τύπου κρέμες. Η αγαπημένη μου γεύση είναι να τις ανακατεύω απλά με σαντιγί κι αν υπάρχει πρόχειρο να τους ρίχνω καβουρντισμένο αμυγδαλο.
Μοιραστείτε τοΠερίπου 45 τεμάχια ανάλογα με το μέγεθος, ψήσιμο στους 180 °C για περίπου 20 λεπτά.ΥΛΙΚΑ :250 γρ φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου280 γρ ζάχαρη3 αυγά60 μλ γάλα30 μλ κονιάκ ή λικέρ650 γρ αλεύρι μαλακό1 κουταλιά της σούπας μπεικιν πάουντερ1 σακουλάκι τριμμένο μαχλέπι 8γρ1 σακουλάκι τριμμένο κακουλέ κάρδαμο 8γρ1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια ή 1 βανιλίνηξύσμα από ένα πορτοκάλικρόκος με λίγο νεράκι για το άλλειμαΕΚΤΕΛΕΣΗ:Ανάβουμε το φούρνο στους 180 °C για προθέρμανση. Το βούτυρο θα πρέπει να είναι αρκετά μαλακό οπότε το βγάζουμε αρκετές ώρες νωρίτερα από το ψυγείο.Σε ένα μπολ ζυγίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το μαχλέπι, το κάρδαμο και ανακατεύουμε. Μέσα στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο και την ζάχαρη και χτυπάμε για αρκετή ώρα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να διαλυθεί η ζάχαρη
Μόνο με 3 υλικά!ΥΛΙΚΑ 230 γρ μπισκότα τύπου oreo με βανίλια (1 πακέτο) 1 κ γλυκού μπέικιν 200 γρ κρέμα καρύδας Επάλειψη :Νηστισιμη πραλινα φουντουκιού Κρέμα αμυγδάλου και φιλέ αμυγδάλου (προαιρετικά) Θρυματιζουμε στο μουλτι τα μπισκότα Σε μπολ τα ανακατεύουμε με σπάτουλα με το μπέικιν και την κρέμα καρύδας. Στρώνουμε με αντικολλητικο χαρτί μια μικρή μακρόστενη φόρμα κέικ και στρώνουμε το μιγμα.
Sharing is caring! Αυτές είναι μερικές από τις Καλύτερες Κυπριακές Συνταγές για να ετοιμάσετε για το Πάσχα. Σας έχω επιλέξει μια ποικιλία από κυρίως πιάτα, ορεκτικά, σαλάτες, γλυκά, ακόμη και για μπραντς