Υλικά: 10 μπιφτεκάκια από φασόλια μαυρομάτικα Για τη σούπα: 2 κουταλιές της σούπας ρύζι1 κρεμμύδι1 1/2 κουταλιά φυτικό βούτυρο1 βιολογικός ζωμός λαχανικών1 καρότοαλάτι, πιπέρι & κύμινο Εκτέλεση: Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να γεμίσει πάνω από τη μισή κατσαρόλα. Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών, το κύμινο, το πιπέρι και μία χούφτα αλάτι και περιμένουμε να βράσει.Στο μεταξύ, κόβουμε το καρότο και το κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια και φροντίζουμε να πασπαλίσουμε 10 μπιφτεκάκια με αλεύρι.Μόλις το νερό βράσει, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας, τα αλευρωμένα μπιφτεκάκια και τις 2 κουταλιές ρύζι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (γύρω στα 10 λεπτά) και είναι έτοιμο. Στην συνέχεια αν επιθυμείτε μπορεί να αυγοκόψετε την σούπα σας.Σημείωση: Μπορείτε αν θέλετε να δώσετε πιο στρογγυλό σχήμα στα μπιφτέκια σας ή να τα τηγανίσετε.
Υλικά: 5 μέτριες Ρέβες 2 μέτριες Πατάτες 1/2 μικρό κρεμμύδι (προαιρετικά) 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι, ελάχιστη ρίγανη, τζίντζερ σε σκόνη (προαιρετικά) 1 κούπα τριμμένο τυρί (προαιρετικά) Εκτέλεση: Σε τρίφτη τρίβουμε τις ρέβες, τις πατάτες και το κρεμμύδι (εάν επιλέξουμε να το χρησιμοποιήσουμε. Οι ρέβες έχουν μία πιο «πικάντικη» γεύση που συχνά θυμίζει κάτι από κρεμμύδι, οπότε προσθέστε το μόνο εάν σας αρέσει η έντονη γεύση κρεμμυδιού)
Υλικά: 1 φλ. ζάχαρη 2/3 φλ.
Υλικά: 6 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης (ντοματοπιπεριές) 4 κουταλιές της σούπας πλιγούρι ζέας (ή απλό πλιγούρι) 2 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά 5-10 ψιλοκομμένα μανιτάρια της 1 μέτριο κρεμμύδι λιωμένο στο μούλτι 1 μέτρια ντομάτα λιωμένη στο μούλτι αλάτι Ιμαλαΐων (ή απλό αλάτι) κάπαρη (προαιρετικά) δυόσμο (προαιρετικά) 1/3 φλυτζάνι ελαιόλαδο 1/4 φλυτζάνι νερό Εκτέλεση: Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, πλένουμε την ντομάτα και τα βάζουμε στο μούλτι μέχρι να λιώσουν. Μόλις λιώσουν τα βάζουμε σε μπολάκι μαζί με όλα μας τα υλικά εκτός απ” τις πιπεριές.
Υλικά: 200 γρ. φάβα 1 κρεμμύδι ξερό 10 ντοματίνια 4-5 κουτ.