Εξαιρετικό φαγητό με πλούσια αρώματα και γεύση !!!Υλικα800γρ φιλέτο κοτόπουλο σε κύβους 1 πακέτο μανιτάρια σε φέτες 2 ξινόμηλα σε κύβους 1 κουτ σούπας καυτερό Κάρι η απλό 3-4 κουταλ σούπας ελαιόλαδο 3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 ποτήρι του νερού λευκό κρασί 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κουκουναρόσπορους καβουρδισμένους 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαύρες σταφίδες 1/2 φλιτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα η φιστίκι Αιγίνης 1 κουταλιά σούπας μέλι Αλάτι ,πιπέρι φρεσκοτριμμένο ΕΚΤΕΛΕΣΗΣε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρεται το κρεμμύδι. Προσθέστε το Κάρι και ανακατεύετε ώστε να καβουρδίστε ελαφρά. Ρίξτε το κοτόπουλο και σοτάρεται καλά από όλες τις πλευρές
Οι Συνταγές της Λόπης: Τηγανητό Πικάντικο Τραγανιστό Κοτόπουλο Υλικά2 κοτόπουλα κομμένα σε μικρές μερίδες (στήθος, μπούτια, φτερούγες)2 κουταλιές της σούπας πάπρικα γλυκιά1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη1/2 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι1 κουταλιά της σούπας ρίγανη1 κουταλιά της σούπας δυόσμο1 κουταλιά του γλυκού μείγμα κάρυ1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη1/2 κουταλιά του γλυκού γλυκάνισο τριμμένο1 κουταλιά της σούπας αλάτι1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη1 κιλό αλεύρι4 κουταλιές της σούπας λάδι2 κουταλιές της σούπας γάλα ΕκτέλεσηΠλένουμε καλά τα κοτόπουλα αφού πρώτα τα κόψουμε σε μικρές μερίδες ή μπουκίτσες.Τοποθετούμε σε 3 διαφορετικά μπολ τα μπαχαρικά, το αλεύρι και στο τρίτο τα κοτόπουλα με το λάδι και το γάλα.
Yλικά 1 κοτόπουλο ολόκληρο μουστάρδα αλάτι πιπέρι ρίγανη 1 λεμόνι το χυμόΠουρέςΠατάτες 2 κουταλιές σούπας βούτυρο γάλα φρέσκο αλάτι ελάχιστο 1 κύβο λαχανικώνΕκτέλεσηΠλένουμε καλά το κοτόπουλο το βάζουμε στην γάστρα [καλό είναι αν η γάστρα μας έχει σχάρα να το ακουμπήσουμε επάνω όταν το ετοιμάσουμε για να στραγγίζουν τα περιττά λίπη ] Ρίχνουμε επάνω στο κοτόπουλο την μουστάρδα ,το λεμόνι ,το αλατοπίπερο,την ρίγανη και το τρίβουμε καλά να πάνε παντού τα υλικά μας . Το τοποθετούμε πάνω στην σχάρα κλείνουμε την γάστρα και το ψήνουμε περίπου 1 ώρα [το κοιτάμε ] να δούμε μ ενα πηρούνι ότι έχει ψηθεί καλά και να έχει ροδίσει.Πουρές.Πλένουμε τις πατάτες χωρίς να τις καθαρίσουμε και τις βράζουμε .
Γλυκόξινες φτερούγες κοτόπουλου με πολύχρωμη σαλάτα καλαμποκιού Έχοντας διανύσει την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη, μπορώ να πω ότι η σωματική μου ακεραιότητα κινδύνευσε πολλάκις τις τελευταίες επτά ημέρες. Όχι, δεν φταίνε τα extreme sports του καλοκαιριού. Μεταξύ μας, το βασικό extreme sport στο οποίο επιδόθηκα με ζήλο όλο το καλοκαίρι ήταν το βάδην μετ” εμποδίων, όπου βάδην βάλτε το ρυθμικό περπάτημα από το σαλόνι στο υπνοδωμάτιο και πάλι πίσω (κοινώς, νανούρισμα non stop) και όπου εμπόδια βάλτε καμιά δεκαριά παιχνίδια που τείνουν να ξεφυτρώνουν ανάμεσα στα πόδια σου σαν μανιτάρια (ειδικά τις στιγμές που είσαι τόσο νυσταγμένος ώστε να μη τα δεις και τόσο ξυπόλητος ώστε να σακατέψουν τα ήδη πονεμένα από την ορθοστασία ποδαράκια σου)
Καλημερα, καλη εβδομαδα και καλο μηνα… θα θελα να πω και καλο καλοκαιρι, αλλα ακομα δεν το ειδαμε! Για σημερα κοτοπουλακι πανε αγαπημενο με ιδιαιτερο παναρισμα με αλμυρά κρακεράκια και σκορδάκι!